Velikoprodaja, maloprodaja servis

STIHL Inovacije

STIHL je renomirani proizvođač alata za vrt i šumarstvo koji je poznat po svojim inovacijama. Evo nekoliko primjera STIHL inovacija koje su promijenile industriju:

  1. Antivibracijski sistem: STIHL je prvi uveo antivibracijski sistem na svoje motornje testere. Ovaj sistem smanjuje vibracije koje prenose motor i lanac na korisnika, čineći rad udobnijim i smanjujući umor.
  2. Quickstop kočnica lanca: STIHL je bio pionir u uvođenju Quickstop kočnice lanca na svoje motorne testere. Ova inovacija omogućava brzo zaustavljanje lanca pri povratnom udaru, povećavajući sigurnost korisnika.
  3. Četverotaktni motori: Tradicionalno, motornje testere su koristile dvotaktne motore. Međutim, STIHL je razvio i predstavio četverotaktne motore koji pružaju veću efikasnost, manje emisija i tiši rad.
  4. Lithium-ion tehnologija: STIHL je implementirao lithium-ion tehnologiju u svoje bežične alate. Ova tehnologija omogućava duže trajanje baterije, brže punjenje i smanjenu težinu, što čini rad sa bežičnim alatima praktičnijim i efikasnijim.
  5. M-Tronic tehnologija: M-Tronic je inteligentni sistem upravljanja motora koji je uveden u STIHL motorne testere. Ovaj sistem automatski prilagođava paljenje, gorivo i vazdušnu smesu prema uslovima rada, obezbeđujući optimalnu snagu i performanse u svakom trenutku.

STIHL nastoji da stalno unapređuje svoje proizvode kroz istraživanje, razvoj i inovacije. Njihov fokus na kvalitetu, pouzdanosti i sigurnosti doveo je do brojnih inovacija koje su postale standard u industriji alata za vrt i šumarstvo.