Ekstra testera komerc - O nama

Posle dugogodisnjeg iskustva i usavrsavanja na poslovima odrzavanja masina i alata g-din Nikolic Nebojsa dosao je na ideju da formira a ubrzo potom i registuje servisni centar „Testera Komerc“ u Nisu kao izazov i potreba tadasnjeg vremena.Firma je pocela sa radom 1994.godine. Za ovakav potez imao je podrsku supruge i mnogih prijatelja iz zemlje i inostranstva.

Servis je poceo sa odrzavanjem svih vrsta motornih testera kao sto su STIHL, TOMOS-HUSQVARNA, PARTNER, JONSERED, SACH-DOLMAR, ALPINA, OPEM, OLEO MAC, ECHO, MC CULOCH, HOMELITE, a s obzirom da ovih masina ima mnogo u eksploataciji a mali broj servisa je postojao u to vreme obim posla se povecavao, bez obzira sto je u isto vreme nasa drzava bila pod medjunarodnim sankcijama, tako da je vec u 1995.godini u servisu bilo uposljeno veci broj izvrsilaca, a kasnije kroz vreme do danasnjeg dana se osavremenjivao i davao sve bolje rezultate i postigao profesionalan nivo. Danas servis uposljava 6 izvrsioca.

Zahvaljujuci dovitljivosti vlasnika i saradnika odmah u startu doslo je do sklapanja mnogih poslovnih veza, razrasjene su nabavke i realizacije tako da je servisni centar „Testera Komerc“ ubrzo postao poznat po opremljenosti delovima i kvalitetu usluga osim u Niskom regionu i u citavoj drzavi.

MASKOTA FIRME
Kao maskotu firme usvojili smo bronzanu figuru covek sa testerom u ruci koja je i ovde na sajtu u naslovu firme. Figura je delo Niskog vajara Ivana Felkera a nastala kao sugestija g-dina Nikolica o njegovom razvojnom putu i bazi poslova od kojih je krenuo u ove vode gde je postigao zapazeni nivo.

PRVA LOKACIJA
U trenutku registracije servis je poceo sa radom u maloj adaptiranoj garazi u ul.Ilindenskoj br.55 u Nisu, a vec u sledecoj godini doziveo je prosirenje i poboljsanje radnih uslova.

PRVI UGOVORI
Godine 1995. firma Hako iz Beograda pocela je sklapanje motornih testera Opem pri cemu smo se mi ukljucili u distribuciju i odrzavanje u garantnom i van garantnog roka tih proizvoda i to se moze smatrati prvim znacajnim ugovorom iz nase grupe delatnosti.

Posle skidanja spoljnjeg zida me|unarodnih sankcija prema tadasnjoj Jugoslaviji u toku 1995.godine doslo je do poslovnih kontakata sa ljudima iz firme ITH-Beograd,( inace generalnog zastupnika firme STIHL) za distibuterstvo i servisiranje-odrzavanje proizvoda firme STIHL iz Nemacke, a pocetkom 1996.godine je zvanicno i potpisan prvi ugovor u tom kontekstu i od tada je definitivno krenula distribucija i odrzavanjeSTIHL-ovih proizvoda koja je do danasnjeg dana dostigla ugledan nivo.

POCETAK RADA TRGOVINE
S obzirom vec pomenuti ugovor o distibuciji tj. Prodaji STIHL-ovih proizvoda rezervnih delova i opreme istovremeno se nametnula potreba za registracijom i otvaranjem ekskluzivne trgovine, tako da je u tom kontekstu registrovan servisno-prodajni centar „Ekstra Testera Komerc“ na cijem celu je postavljena g-dja Jadranka Nikolic, supruga vlasnika. Ovaj SPC je poceo sa radom pocetkom 1997.godine i do danas radi na lokaciji ul.Filipa Kljajica (sada Stefana Prvovencanog) br.52 u Nisu.

Osnovna delatnost SPC „Ekstra Testera Komerc“ je maloprodaja, velikoprodaja i servis, kao i druge poslovne aktivnosti, i bazirala se na trgovinu gotovih proizvodaSTIHL i VIKING, kao sto su: motorne testere, kose, kosilice, makaze za zivu ogradu, sekaci, usisivaci, prskalice, pumpe i puno proizvoda i opreme za odrzavanje suma i basti, gazdinstava, komulalnih firmi, putarskih i vodoprirednih organizacija kao i opreme iz tih sfera za sirok krug korisnika. Isovremeno je sve to bilo propraceno dobrom servisnom podrskom, posedovanjem sirokog spektra rezerevnih delova za sve vrste motornih testera i ostalih masina iz programa prodaje i sire, kao i visok nivo organizacije i znanja iz ovih oblasti a sto je kreirao vlasnik g-din Nikolic sa svojim saradnicima.

Iste te 1997.godine nas servis „Testera Komerc“ se preselio u novi, moderniji, konforniji i uslovniji poslovni prostor u ul.Ilindenskoj br.57, gde je cinu otvaranja prisustvovao i presekao vrpcu predstavnik firme STIHL iz Nemacke g-din Horst Gaus, vodja servisne sluzbe firme STIHL-Nemacka.

PROSIRNJE DELATNOSTI
S obzirom da je trgovina na izgladnelom Jugoslovenskom trzistu za ovom grupacijom proizvoda krenula uzlaznom putanjom, bilo je potrebno prisustvo ovakvog tipa radnje i u drugim manjim i vecim mestima kako bi proizvodi STIHL iVIKING kao i rezervni delovi, oprema i servisiranje bili na dohvat ruke kupcima u svim sredinama odlucili smo da u 1998.godini registrujemo novi SPC „Ekstra Testera Komerc“ u Kladovu na lokaciji ul.Ribarska br.11 koji uspesno radi do danasnjeg dana i koji zaposljava dvoje ljudi.

1999.godina je bila dosta teska za poslovanje i opstanak jer je u toj godini doslo do intervencije NATO alijanse na nasu zemlju tako da je uvoz bio zaustavljen, prodaja drasticno opala, a veci broj ljudi iz naseg kolektiva mobilisano, medjutim ipak smo opstali a vec krajem godine osetili smo potrebu za novim sirenjem.

Vec sledece 2000.godine pustili smo u rad novi SPC „Ekstra Testera Komerc“ u Soko Banji na lokaciji ul.Alekse Markisica br.52 koji do danas uspesno funkcionise, gde je uposljeno dvoje ljudi.

Istovremeno i u sledecoj 2001. godini smo nas trgovacki program prodaje drasticno sirili tako da smo uvrstili citavu lepezu alata i masina iz programa Black & Decker, De Walt, Stanley, Brigs & Stration, Tecumseh, Sandri garden, Castelgareden, MTD, Oleo Mac, kao i proizvoda Oregon, Tecomec itd. Kao i rezervni delovi za masine iz tih programa.

Nas sledeci poslovni potez bio je 2002.godine otvaranje trgovinske radnje SPC „Ekstra Testera Komerc“ u Nisu na Cvetnoj pijaci, ZBTC Cvetna pijaca lokal br.16 koji tako|e uspesno radi do danas i zaposljava jednog do dva izvrsioca.

Aleksinac je bilo znacajno mesto u kome je plasman ove grupacije proizvoda isao uzlaznom putanjom, pa smo odlucili da formiranjem novog SPC „Ekstra Testera Komerc“ pocetkom 2003.godine budemo stalno prisutni na tom trzistu, radnja uspesno egzistira na lokaciji ul.Knjaza Milosa br.5 i zaposljava dvoje ljudi.

Kao potreba za kontinuiranim prisustvom u opstinama Niskog regiona nas novi poslovni potez bio je otvaranje SPC „Ekstra Testera Komerc“ u Svrljigu na lokaciji ul.Dusana Trivunca br.8 koja je krenula sa radom pocetkom 2004.godine i do danas uspesno radi i zaposljava dvoje ljudi.Nas najnoviji poslovni potez na pocetku 2007 godine je otvaranje trgovinske radnje SPC „Ekstra Testera Komerc“ u Nisu u ulici Jovana Ristica br.60 .

SAD I NADALJE …

Mozemo slobodno da kazemo da smo jedni od najeminentnijih prodavaca sumske i bastenske tehnike, kao i rezervnih delova i opreme u citavoj Srbiji sa zavidnim rezultatima u tome. Uporedo sa prodajom prisutan je veliki broj servisnih intervencija u garantnom i vangarantnom roku za sve proizvode iz ovih programa kao i sire.
Trenutno smo prisutni na trzistu sa 7 prodajnih objekata i 8. je moderan servis koji nas prati i zaposljavamo 20-tak radnika i saradnika.

U asortimanu robe, delova i opreme koji su sada ponudjeni trzistu su sem uobicajenog i standarnog programa STIHL i VIKING i programi rucnih alata Black & Decker, De Walt, Stanley, MTD, Castelgarden,Sandrigarden, Brigs & Stration, Tecumseh kao i rezervni delovi i potrosni materijali, a to je Oregon, Tecomec, Mahle, Kolben & Smith i drugo.Nedavno je potpisan ugovor sa firmom Basis group iz Beograda o prodaji i odrzavanju proizvoda Honda-Japan. Mozemo se slobodno pohvaliti da imamo jedan od najopremljenijih salona kosilica za travu sa velikim asortimanom proizvoda uy Niskom regionu.

Nase zelje i pravci razvoja imaju svoju koncepciju tako da pratimo moderne svetske i srpske trendove i kvalitetno se uklapamo u njih. Interesantno je i to da se u razvoj i organizacije posla ukljucio i mladi narastaj porodice Nikolic tako da sem vlasnika Nebojse i Jadranke u posao se aktivno ukljicuju i njihovi naslednici Aleksandra, Jelena i Andjela.

  • Sem pomenutih trgovackih, servisnih i drugih poslova svi clanovi firme su uvek voljni za pravi razgovor i konsultacije sa svim potencijalnim saradnicima, dobavljacima i kupcima.

Roba i usluge se realizuju na sve trgovacki poznate nacine ukljucujuci dostavu na kucnu adresu kao i internet prodaju cemu uvek moze da predhodi pravilna prezentacija prezentacionim modelima koji se mogu iznajmiti bez naplate. Sistem naplate je zakonski u svim oblicima, a to su ziralni, gotovinski, preko platnih kartica i cekova, na rate sindikalnom prodajom i preko kredita banaka koje nas prate u poslovanju, a s obzirom da smo dobavljaci velikom broju nasih firmi korisnika omogucili smo najbolje cene i vrlo tolerantne valute placanja.

ZLATNA PLAKETA ZA RAD …

Pocetkom 2007 godine tacnije 12.januara 2007 god Udruzenje samostalnih privrednika i zanatlija Nis dodeljuje ZLATNU PLAKETU preduzecu EKSTRA TESTERA KOMERC za izuzetan doprinos u afirmaciji i razvoju preduzetnistva i zanatstva u Nisu .

U SVE OVO CETE SE UVERITI VASOM POSETOM I POZIVOM.IZVOLITE CEKAMO VAS!

hans mala
Beograd 2013 Hans Peter STIHL
s5
Ekstra Testera Komerc porodicna firma
Nebojsa2007
Vlasnik Ekstra Testere Komerc g-din Nikolic Nebojsa
s6
Prva Lokacija i pocetak rada servisa Testera Komerc 1994 god.
s2
Otvaranje novog servisa Testera Komrc 1997 god. G-din Horst Gaus - STIHL Germany
s7
Vlasnik G-din Nikolic Nebojsa u novom salonu

Pratite nas i na facebook-u. Pišite nam!