STIHL MS 382

Kataloški broj: 1119-200-0266
Proveri dostupnost proizvoda
Kontakt sa prodavcem u što kraćem roku!

Slanje zahteva dostupnosti proizvoda

(STIHL MS 382)

STIHL MS 382 Motorna testera – Odlična za seču u šumi malog i srednjeg intenziteta. Bočni zatezač  lanca za bezbedno i jednostavno zatezanje lanca, zatvarač rezervoara bez alata radi jednostavnog i bezbednog punjenja gorivom.

Naziv Cena
MS 382, Dužina vodilice 18"/45cm
88.999,00 RSD
Preporučena dužina vodilice cm/inch45cm/18"
Zapremina cm³ 72.2
Izlazna snaga kW/KS 3.9/5.3
Težina kg 1) 6.2
Odnos mase i snage kg/kW 1.6
Nivo zvučnog pritiska dB(A) 2) 105
Nivo snage zvuka dB(A) 2) 118
Vrednost vibracije levo/desno m/s² 3) 5.4/5.4
STIHL Oilomatic tip lanca testere 3/8" RS
1) Sa praznim rezervoarima, bez vodilice i lanca
2) K-factor prema DIR 2006/42/EC = 2.5 dB (A)
3) K-factor prema DIR 2006/42/EC = 2m / s ²
STIHL ElastoStart

Ova specijalna ručka za startovanje omogućava ravnomerno pokretanje motora, bez trzaja i nagle promene snage. Integrisani element za ublažavanje reguliše energiju koja se oslobađa pri startovanju. Tako je proces pokretanja motora znatno olakšan.

Pumpa sa kontrolisanom isporukom ulja

Različite dužine vodilica, vrste drveta i tehnike sečenja zahtevaju različite količine ulja. Pumpa sa regulacijom isporučuje odgovarajuću količinu ulja potrebnu za svaki posao.

Zatezanje lanca sa strane

Udoban način zatezanja lanca na bezbednom odstojanju od oštrice lanca.

Kompenzator

Ovaj kontroler održava odnos gorivo/vazduh u smeši za sagorevanje konstantnim a otuda i snagu motora. Tačna količina goriva je dostavljena u karburator u zavisnosti od količine vazduha koji prolazi kroz filter za vazduh. Filter ne treba čistiti dok se ne pojavi znatan pad u snazi motora.

Dekompresioni ventil

Ventil za dekompresiju je deo sistema za lako startovanje. Ventil treba pritisnuti pre startovanja da se smanji pritisak kompresije pri pokretanju kao i napor potreban da se povuče kanap startera. Ventil za dekompresiju je poluautomatski: kad se ručno pritisne pre paljenja automatski se zatvara kad motor upali.

Anti-vibracioni sistem

Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugoročnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držača i ručke.

Jednoručno rukovanje

STIHL Ematic sistem umanjuje potrošnju ulja za podmazivanje lanca i do 50% u poređenju sa konvencionalnim vodilicama bez Ematic sistema, u zavisnosti od kompleta za sečenje i vrste materijala koji se seče. Sistem se sastoji od STIHL Ematic ili Ematic S vodilice, STIHL Oilomatic lanca testere i pumpe za ulje sa regulatorom potrošnje tj. smanjenom potrošnjom ulja. Ulje za podmazivanje lanca ciljano se usmerava tamo gde je potrebno i uz najmanju potrošnju.

* Preporučene maloprodajne cene podložne su promenama bez prethodne najave.
Specifični detalji mogu biti podložni promenama bez prethodne najave.

Podeli sa prijateljima:

Povezani proizvodi

Motorna testera velikog kapaciteta

Video prezentacija

Pusti video zapis