STIHL MS 661

Kataloški broj: 1144-200-0315
Proveri dostupnost proizvoda
Kontakt sa prodavcem u što kraćem roku!

Slanje zahteva dostupnosti proizvoda

(STIHL MS 661)

Motorna testera MS 661 STIHL  Nova vrhunska testera firme STIHL TIMBERSPORTS® SERIES. Testera za velika stabla i najzahtevnije radove u oblasti šumarstva. Pumpa za ulje visokog kapaciteta sa regulisanjem protoka, novi dugovečni HD2 filter vazduha koji garantuje, ekološki i štedljivi 2-MIX motor.

Moćna motorna testera namenjena iskusnim profesionalcima. 2-MIX štedljivi motor, HD2 dugovečni filter i uljna pumpa sa regulacijom podmazivanja lanca garantuju dug i uspešan rad na najzahtevnijim poslovima u šumarstvu. Markirna linija na telu testere za jednostavnu kontrolu pravca pada stabla.

Naziv Cena
MS 661, Dužina vodilice 18"/45cm
132.999,00 RSD
Preporučena dužina vodilice cm/inch 50 i 63cm/20 i 25"
Zapremina cm³ 91.1
Izlazna snaga kW/KS 5.4/7.3
Težina kg 1) 7.4
Odnos mase i snage kg/kW 1.4
Nivo zvučnog pritiska dB(A) 2) 105
Nivo snage zvuka dB(A) 2) 118
Vrednost vibracije levo/desno m/s² 3) 5.5/5.5
STIHL Oilomatic tip lanca testere 3/8" RS/RM
1) Sa praznim rezervoarima, bez vodilice i lanca
2) K-factor prema DIR 2006/42/EC = 2.5 dB (A)
3) K-factor prema DIR 2006/42/EC = 2m / s ²
STIHL 2-MIX motor

Dvotaktni motor sa 2-MIX tehnologijom daje dobre rezultate, veliku vučnu snagu, a pri tom štedi i do 20% goriva u poređenju sa dvotaktnim motorima iste snage, bez 2-MIX tehnologije.

STIHL M-Tronic (M)

Ovaj potpuno elektronski sistem upravljanja motorom podešava vreme paljenja i količinu goriva u svim režimima rada. Takođe uzima u obzir i spoljašnje uslove kao što su temperatura, nadmorska visina i kvalitet goriva. Obezbeđuje konzistentne performanse motora, konstantnu maksimalnu brzinu i ubrzanje. M-Tronic čini ručno podešavanje karburatora nepotrebnim.

Kompenzator

Ovaj kontroler održava odnos gorivo/vazduh u smeši za sagorevanje konstantnim a otuda i snagu motora. Tačna količina goriva je dostavljena u karburator u zavisnosti od količine vazduha koji prolazi kroz filter za vazduh. Filter ne treba čistiti dok se ne pojavi znatan pad u snazi motora.

HD2 filter

HD2 filter je napravljen od polietilen filter materijala sa do 70% finijim porama u odnosu na filcane i poliamid filtere kako bi zadržao i najfiniju prašinu. Osim toga, otporan je na vodu i ulje, i stoga veoma lak za čišćenje. Kertridž filtera sa sistemom za otključavanje i zaključavanje omogućava brzu montažu i demontažu bez upotrebe alata.

Dekompresioni ventil

Ventil za dekompresiju je deo sistema za lako startovanje. Ventil treba pritisnuti pre startovanja da se smanji pritisak kompresije pri pokretanju kao i napor potreban da se povuče kanap startera. Ventil za dekompresiju je poluautomatski: kad se ručno pritisne pre paljenja automatski se zatvara kad motor upali.

STIHL ElastoStart

Ova specijalna ručka za startovanje omogućava ravnomerno pokretanje motora, bez trzaja i nagle promene snage. Integrisani element za ublažavanje reguliše energiju koja se oslobađa pri startovanju. Tako je proces pokretanja motora znatno olakšan.

Anti-vibracioni sistem

Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugoročnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držača i ručke.

STIHL Ematic sistem podmazivanja

STIHL Ematic sistem umanjuje potrošnju ulja za podmazivanje lanca i do 50% u poređenju sa konvencionalnim vodilicama bez Ematic sistema, u zavisnosti od kompleta za sečenje i vrste materijala koji se seče. Sistem se sastoji od STIHL Ematic ili Ematic S vodilice, STIHL Oilomatic lanca testere i pumpe za ulje sa regulatorom potrošnje tj. smanjenom potrošnjom ulja. Ulje za podmazivanje lanca ciljano se usmerava tamo gde je potrebno i uz najmanju potrošnju.

Uljna pumpa sa regulacijomm količine

Različite dužine reza, tehnike rada i vrste drveta zahtevaju rezličite količine ulja pri sečenju. Uljna pumpa sa regulacijom količine ulja omogućava korisniku da precizno podešava potrebnu količinu dovedenog ulja potrebnog za rad.

Zatezanje lanca sa strane

Udoban način zatezanja lanca na bezbednom odstojanju od oštrice lanca.

Integrisane matice

Prilikom zamene reznog alata nema rizika od gubitka matica lančanika. Velika prednost za sve korisnike.

Kombinovana ručka sa STOP dugmetom

Pošto M-Tronic automatski prepoznaje hladni i topli start, potrebna je samo jedna startna pozicija kombinovane ručke. Tačno određena količina goriva se dodaje po potrebi. Možete odmah dati pun gas, čak i kod hladnog starta. Nakon isključivanja, ručka sama dolazi u radnu poziciju.

Patent zatvarač

Patent zatvarač Posebno posvećena pažnja na zatvarače rezervoara goriva i ulja za lako otvaranje i zaključavanje bez potrebe za alatom.

* Preporučene maloprodajne cene podložne su promenama bez prethodne najave.
Specifični detalji mogu biti podložni promenama bez prethodne najave.

Podeli sa prijateljima:

Povezani proizvodi

Ekstremno snažna

Video prezentacija

Pusti video zapis